Loader
Interessante Pagina's
Portfolio

Fitness Fotografie Nederland

Fitness Fotografie Nederland

Daar zit je dan. Hard getraind maar naast die selfie niks vastgelegd. Wat zou ik het fijn vinden als ik professioneel wordt gefotografeerd waar ik mijn leven lang voordeel van heb!” Beloon jezelf juist nu..

Als professioneel fitness fotograaf krijg ik veel vragen over dit onderwerp. De meest voorkomende vraag is wel waarom mensen een fitness shoot willen. (Fitness fotoshoot of ook wel sport fotoshoot genoemd). Van de net startende sporters tot de echte fitgirls, fitboys en bodybuilders. Dit gebeurt om de volgende verschillende redenen.  De voornaamste reden om een shoot in te plannen is om het lichaam en het resultaat na een bepaalde periode zwoegen vast te leggen. Het lichaam waarop jij trots bent, het resultaat dat jij graag wilt vastleggen. Mooi om later nog eens op terug te blikken. Deze prestatie; “ik kan het”. En de meest mensen hoeven er ook echt niet altijd zo uit te zien. Het is meer een overwinning op jezelf, jezelf een doel geven en daar naartoe werken. Maar er zijn ook sporters die ieder kwartaal (de zgn. influencers) of half jaar een shoot willen voor hun social media kanalen of voor de privé-collectie voor later. En wat ik ook zie is dat er mensen zijn wie ernstig ziek zijn geweest en daarom na herstel graag een fotoshoot hebben wensen, ook deze mensen halen hier enorm veel voldoening uit.

Een shoot als deze is ontzettend goed voor het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. Sport jij fanatiek en wil je graag je resultaten laten vereeuwigen in een prachtige fitness fotoshoot

Kledingkeuze is eigenlijk vrij eenvoudig. Sportkleding, spijkerbroek, strak jurkje, een body/lingerie, spijkerbroek… Trek dat aan waar jij je fijn in voelt en dat wat jou erg gaaf lijkt. Als dit een oude tanktop is in geval van de heren, trek dit vooral aan! Dat geeft wellicht ook gewoon een ietwat ruig effect. Wanneer je in sportkleding een shoot wilt is natuurlijk geen probleem, denk wel: als je een lange broek aan trekt krijg je natuurlijk niet zo goed die mooie gespierde benen in beeld als wanneer je die korte broek kiest. En dat geldt natuurlijk ook wanneer je zo’n mooie rug hebt getraind en je hebt een shirt aan dan is het natuurlijk jammer als je dat ook niet vastlegt.

Ik heb diverse dames en heren gefotografeerd en de kledingkeuze is iedere keer weer zeer divers. Enkele voorbeelden zie je bij deze fitness modellen. Denk gewoon: Wat wil ik mooi vastgelegd hebben… Kies kleding uit waarbij je lichaam tijdens de shoot het beste in uit komt. Weet je het even niet? Dan neem gewoon die hele tas mee, je bent zeker niet de eerste.

Over het algemeen geldt wel dat donkere kleding denk aan een strakke legging de contouren minder goed laat zien. Probeer daarom zwarte kleding te vermijden. Felle kleuren als bijvoorbeeld gifgroen of knalrood is net als andere shoots ook niet aan te raden omdat dit veel reflecteert.  

Het model is koning om het zo maar te omschrijven. Vaak willen modellen de contouren van hun lichaam tonen, maar ben je 10 of meer kilo afgevallen en ben jij op je streefgewicht dan is dat ook helemaal goed. Ik vind het leuk om mensen te fotograferen die op dat moment in welke shape of maat ze ook zijn vast te leggen op foto. Na een tijdje sporten weten we het allemaal, gewicht zegt niet alles! Als jij je goed voelt, is dat veel belangrijker! 

Ik ben onzeker over mijn lichaam, hoe zorg jij ervoor dat ik mij op mijn gemak voel met een fitness fotografie shoot?

Mijn kracht zit het er vooral in om mensen te behandelen zoals ik behandeld wil worden. Veel van mijn klanten laten ook weten dat ze zich erg op hun gemak voelen. Het is als fotograaf zelf lastig uitleggen wat het is. Maar wat ik wel kan vertellen is dat je bij mij alle vrijheid krijgt om te vragen wat je wil vragen zonder dat ik hier gek van op ga kijken.

Ik wil mijzelf niet de beste fitness fotograaf van Nederland noemen, óf hoe goed ik wel niet ben met licht en positie. Mijn voornaamste doel is het object, dus jij!. Je hoeft geen perfect lichaam te hebben of fitness model te zijn. Ik help je zowel voor, tijdens als na de fotoshoot. En uiteraad geef de juiste adviezen qua pose en houding van als je graag bepaalde spieren uitgelicht ziet. Je zult merken dat je na een paar minuutjes al een stuk minder spanning voelt of al helemaal niet meer.  

Merk je dat je nog niet lekker in je vel zit? Geef dat vooral aan, dan praten wij erover en maken we bijvoorbeeld eerst wat shots waarbij jij niet meteen in de camera hoeft te kijken. Een blik zegt namelijk alles. En onzekerheid zie je op beeld, en dat zou natuurlijk erg jammer zijn.

Kortom, ik denk heel graag met je mee. Een gevoel laat zich niet altijd sturen, maar je zult zien dat wanneer jij de eerste resultaten ziet, je je ook steeds meer op je gemak gaat voelen en je wat losser zult voelen en misschien wel een houding durft aan te nemen wie je eerder nooit voor ogen hield. Kortom: Jij krijgt van mij alle ruimte je moet niets je mag alles!  

In overleg bepalen we de doelstelling van de fitness fotoshoot. Vervolgens bepalen we een datum en locatie. De shoot kan plaatsvinden in een studio of in een fitnessruimte naar keuze. Ook heb ik als fitness fotograaf de mogelijkheid centraal in Nederland een professionele fitness omgeving die zeer geschikt is voor de fitness shoot. Ik neem als ervaren fotograaf graag alle tijd voor de perfecte shoot, juist omdat ik vind dat het model centraal staat en niet de fotograaf. 

  • Killerbody 
  • Crossfit shoot 
  • Yoga fotoshoot 
  • Bodybuilding 
  • Weight lifting  
  • Sportieve shoot
  • Resultaat shoots 
  • Shoot na afvallen 
  • Influencer fotoshoot 

Qua kleding heb je hierboven natuurlijk al iets gelezen. Alles kan en mag, zolang jij je maar op je gemak voelt. Maar we hebben natuurlijk ook nog de mogelijkheid om met eventuele attributen te shooten. Dat maakt de keuze van een locatie ook wat makkelijker. Misschien wil je wel gefotografeerd worden terwijl je een beweging uit voert.

Met een los attribuut als een dumbbell of kettlebell, barbell of een vast apparaat, de pully of aan de Lat Pulldown kan natuurlijk ook. Neem de attributen mee naar de shoot in de studio of vraag bij je sportschool of er een moment is waarop de sportschool (vrijwel) leeg is, en jij hier terecht kunt (je kan de locatie bijvoorbeeld taggen / benoemen later zodra je je foto’s trots deelt op social media). Lukt dit niet, dan heb ik ook nog een mogelijkheid om hier in de regio op een zaterdagmiddag een locatie af te huren.  

We maken op een professionele manier gebruik van licht, zodat je lichaam optimaal in beeld komt. Wil je gebruik maken van olie dan gebruiken we dit aan het einde van de fitness shoot. Wanneer je je prettig voelt om iemand mee te nemen kan dit natuurlijk ook, maar alleen als jij je daar dan ook echt 100% bij op je gemak voelt.  

Wil je foto’s maken voor je instagram account of eerst wat informatie, bel dan of stel je vraag hier 

Fitness Fotografie Nederland
Killer Body Photography
Geen reactie's

Geef een reactie

Neem nu telefonisch contact op
×